Het is mijn taak een mooie tattoo te maken, het is jouw taak om hem mooi te houden. Hier is de nazorg erg belangrijk voor.

Nazorg Tattoo:

Het folie of de pleisterspray mag je na 2 à 3 uur verwijderen. Spoel je tattoo dan af met lauwwarm/bijna koud water totdat deze vetvrij is. Hiervoor kun je Sebamet, Unicura of Sanex gebruiken (parfumvrije was emulsies), gebruik absoluut GEEN normale zeep.
Als je tattoo schoongespoeld is, spoel je nogmaals 30s met koud water zodat je poriën zich sluiten en eventuele bacteriën buitengesloten worden. Dep je tattoo droog met schoon keukenpapier of tissue.

Laat hierna de tattoo 12 tot 24 uur droog, mits hij begint te trekken dan kun je hem dun insmeren. Smeer hem daarna in met Bepanthen. Mocht je je twijfels hebben over de droogte van de tattoo voor dat je gaat slapen; dun insmeren voor de nacht kan nooit kwaad. De eerste 2 à 3 weken is het belangrijk dat je de tattoo soepel houdt door hem een aantal maal per dag in te smeren. Dit kan gewoon een dun laagje zijn, absoluut niet dik insmeren. Gebruik voor het smeren uitsluitend Bepanthen. Smeer niet met Vaseline of uierzalf, ondanks dat de tattoo in principe een schaafwond is gebruik ook geen sterilon of betadine voor ontsmetting. Al deze middelen werken in het nadeel van de genezing. Vaseline en uierzalf verbleken de kleuren en verstikken de huid. Is de tattoo vies, was hem dan met de bovenstaande zeep.

Tijdens de gehele genezingsperiode mag je niet aan je tattoo krabben. Dit kan de tattoo beschadigen. Heb je jeuk, smeer hem in.
Draag alleen katoenen kleding over de tattoo. Andere stoffen kunnen vast plakken en vezels achterlaten in de tattoo, dit kan ontstekingen en schade veroorzaken. Zit je kledingstuk (door de combinatie van vet en wondvocht) aan je tattoo vast geplakt, laat hem dan vast zitten tot je in de gelegenheid bent hem los te weken. Dit kan door middel van de douche, kraan of met een spons.
Geef je tattoo overdag genoeg ruimte om te kunnen ademen. Draag dus geen strakke of schurende kleding.

Tijdens de gehele genezingsperiode mag je niet in de felle zon komen, onder de zonnebank of in chloorwater zwemmen. Mocht je toch in de zon terecht komen zorg dan dat de tattoo afgedekt is. Als je tattoo genezen is en je wilt in de zon of onder de zonnebank, zorg dan dat je de tattoo goed beschermt. Denk hierbij aan een hoge factor zonnebrandcrème of zonnebankcrème (Australian Gold).

Als je huisdieren hebt, pas dan erg op met de haren. Laat ze in de genezingsperiode niet bij je in bed slapen.
Draag iedere dag een schoon kledingstuk over de tattoo en indien nodig verschoon het vervuild geraakte beddengoed.

Slecht eten, drinken, slapen, alcohol en drugsgebruik verlengen en verslechteren de genezingsperiode. Aan te raden om na het laten zetten van de tattoo de eerste paar dagen geen alcohol en of drugs te nuttigen.

Bij extreme roodheid, bultjes, zwelling, bloedingen, pus of kleurvermindering neem dan contact op met That’s it tattoo & piercing.

Na de genezingsperiode kan er altijd verandering zijn in de tattoo. Kom na die periode gerust langs, dan kan er na gekeken worden en kosteloos bijgewerkt. Hier staat een periode van 3 maanden voor, kom je na deze drie maanden dan worden enkel de materiaal kosten in rekening gebracht. Voor verdere vragen kun je altijd contact op nemen.

Het is mijn taak om een mooie en goede piercing te zetten, het is jouw taak om hem gezond te houden. Hier is de nazorg erg belangrijk voor.

Nazorg Piercing:

De eerste 12 uur nadat je de piercing hebt laten zetten hoef je er niets mee te doen. Blijf er vooral van af ( onze vingers zijn in principe altijd vies). Douche het liefst na deze 12 uren, mocht dit niet lukken zorg dan dat je alle shampoo verwijderd/afspoelt als deze langs/over de piercing is gekomen. Dit geldt uiteraard voor de gehele genezingsperiode. Douche gedurende de gehele genezingsperiode bij voorkeur minimaal 1 x per dag en zorg dat je lijf en handen helemaal schoon zijn, was als laatste de piercing. De piercing zelf kun je wassen met Unicura, Sebamed of Sanex (parfumvrij 0% was emulsie). Beweeg tijdens het wassen de piercing zodat ook de wond ook van binnen wordt gereinigd. BELANGRIJK: Spoel ALLE was emulsie zorgvuldig weg, doe je dit niet kan kan er vuil, pluisjes of haartjes in de emulsie blijven plakken en ten nadelen werken voor de genezing van je piercing. Droog de piercing af met een schoon keukenpapiertje of tissue. Een handdoek is na het afdrogen van je lichaam niet meer ‘schoon’ genoeg voor je piercing. Controleer na iedere wasbeurt of de balletjes nog vastzitten en blijf er daarna vanaf tot de volgende was beurt.
Buiten de douche om kun je de piercing ook schoonhouden en verzorgen met de Easy Piercing Zoutoplossing. Deze is in de studio te verkrijgen en is op zichzelf een goed middel om enkel te gebruiken tijdens de gehele genezingsperiode. Gebruik absoluut GEEN sterilon, alcohol of peroxide’s.

Bij orale piercings kun je spoelen met een alcohol vrije mondspoeling. Doe dit in ieder geval 2 maal daags en na iedere maaltijd.
Vermijd zuivelproducten, klein korrelig en pittige voedingsmiddelen gedurende de eerste 3 weken.

Tijdens de gehele genezingsperiode is het belangrijk dat je enkel aan de piercings zit tijdens het schoonmaken en dit met schone handen. Draag iedere dag een schoon kledingstuk over de piercing, is het een piercing in de oren draag dan iedere dag een schoon shirt en/of hemd. Dek je piercing om wat voor reden dan ook nooit af met een pleister of gaasje, hij heeft ruimte nodig om te ademen.

Speel niet met de piercing, gun het de rust om te kunnen genezen.
Gedurende de genezingsperiode gelieve chloorzwembaden, sauna’s, zonnebanken en stoombaden vermijden.
Smeer geen crème, zalf of olie op je piercing, let ook erg op met make-up, parfum en haarspray. Dit doet de piercing niet ten goede en verlengt de genezingsperiode.

Als je huisdieren hebt, pas dan erg op met de haren. Laat ze in de genezingsperiode niet bij je in bed slapen.

Verschoon het vervuild geraakte beddengoed iedere dag. Bij oor- en gezicht piercings is het absoluut van belang dat het kussensloop iedere dag wordt verschoont gedurende de eerste 2 weken.

Verwissel in de genezingsperiode niet je sieraad. Haal je sieraad er ook niet uit, dit vertraagd het genezingsproces en kan de wond heropenen. Heb je een probleem met je sieraad/piercing of wil je een ander sieraad kom dan het liefst naar de studio.

Het is normaal dat er tijdens de genezingsperiode:

 • Bloed, beurs gevoel, blauwe plekken of zwellingen ontstaan
 • Roodheid, jeuk of wondvocht ontstaat
 • Het nauwelijks of niet kunnen bewegen van het sieraad (in de eerste 3 weken)
 • Een terugval is in de genezing
  Bij iedere extreme vorm van de bovengenoemde symptomen gelieve direct contact op te nemen met That’s it tattoo & piercing.

Bij intieme, orale en tepel piercings is het van groot belang dat je deze piercing gedurende de eerste 3 weken niet betrekt in iedere vorm van seksuele gemeenschap.

Voor de dames:
Hou er rekening mee dat de menstruatie en iedere andere vorm van hormoonschommelingen invloed kunnen hebben op je piercing. Hierbij kan de piercing extra gevoelig zijn en/of zelfs een beetje wondvocht verliezen. Dit geldt ook na de genezingsperiode.

Voor iedereen geldt dat hoge spanningen en stress ook zeer nadelig op piercings kunnen werken. Dit geldt ook na de genezingsperiode.

Slecht eten, drinken, slapen, alcohol en drugsgebruik verlengen en verslechteren de genezingsperiode. Aan te raden om na het laten zetten van de piercing de eerste paar dagen geen alcohol en of drugs te nuttigen.

Genezingsperioden

Dit is enkel een richtlijn, het kan zijn dat je sneller of langzamer geneest.
Verwijder nooit zelf je sieraad in de genezingsperiode.

 • oorlel 6-9 weken
 • kraakbeen oor 3-9 maanden
 • neus 7-9 weken
 • lip 7-9 weken
 • wenkbrauw 6-8 weken
 • nosebridge 9-12 weken
 • tong 4-6 weken
 • navel 6-9 maanden
 • tepel 3-9 maanden
 • micro dermal 2-3 maanden
 • surface piercings 6-10 maanden
 • fourchette 3-9 maanden
 • genitiale piercings vrouw 2-9 maanden
 • genitiale piercings man 3-9 maanden

Voor de exacte genezingsperiode van een specifieke intieme piercing informeer ik je graag persoonlijk.

© That’s it tattoo – All rights reserved