Nazorg - Thats It Tattoo

NAZORG TATTOO

Het is mijn taak een mooie tattoo te maken, het is jouw taak om hem mooi te houden.

Het folie of de pleisterspray mag je na 1,5 á 2 uur verwijderen. Spoel en was je tattoo dan af met lauw warm/bijna koud water tot deze helemaal vet vrij is. Voor het wassen mag je absoluut GEEN normale zeep gebruiken. Gebruik hiervoor een parfum-en alcohol vrije was emulsie zoals;

 • Sebamet
 • Dettol Foam
 • Unicura
 • Sanex 0%

Als je tattoo helemaal vetvrij is, spoel je nog een 30 seconden met koud water. Hierdoor schikt de huid en sluiten de poriën, eventueel aanwezige bacteriën worden buitengesloten. Dep je tattoo droog met schoon keukenpapier of tissue.

Laat hierna de tattoo 6 tot 12 uur droog. Drogen aan de lucht is erg belangrijk voor een tattoo, draag daarom over de tattoo geen of losse kleding. Begint de tattoo te trekken dan mag je hem dun insmeren. Is het zo dat je binnen de 6 tot 12 uur al naar bed gaat, smeer de tattoo dan dun in voor de nacht. 

Laat hierna de tattoo 6 tot 12 uur droog. Drogen aan de lucht is erg belangrijk voor een tattoo, draag daarom over de tattoo geen of losse kleding. Begint de tattoo te trekken dan mag je hem dun insmeren. Is het zo dat je binnen de 6 tot 12 uur al naar bed gaat, smeer de tattoo dan dun in voor de nacht.

De eerste 2 á 3 weken is het belangrijk dat je de tattoo soepel houdt door hem minimaal 2 keer per dag in te smeren. Dit voorkomt scheuren en korsten. Dit mag meerdere malen per dag een dun laagje zijn, absoluut niet dik insmeren. Gebruik voor het insmeren uitsluitend:

 • Bepanthen zalf
 • VSM Derma Calendulan zalf (eerste hulp voor intensieve huidverzorging)

Smeer niet met Vaseline of uierzalf. Deze middelen zijn erg vet en bevatten zuren, dit heeft een nadelige werking op de genezing. Het verbleekt de inkt en verstikt de huid. Ondanks dat de tattoo in principe een schaafwond is wordt ook afgeraden sterilon of betadine te gebruiken voor ontsmetting. Is de tattoo vies, was hem dan met een van boven genoemde emulsies.

Tijdens de gehele genezingsperiode* mag je niet aan de tattoo krabben. Dit kan de tattoo beschadigen of zelfs inkt helemaal doen verdwijnen. Heb je jeuk, smeer hem in! Draag wanneer het moet alleen katoenen kleding over de tattoo. Andere stoffen kunnen sneller vast plakken en vezels achterlaten in de tattoo, wat kan leiden tot schade en/of ontsteking. Zit je kledingstuk (door de combinatie van vet en wondvocht) aan de tattoo vast geplakt, laat het dan vast zitten tot je in de gelegenheid bent het los te weken. Dit kan doormiddel van de douche, onder de kraan of deppen met een spons/doek. Geef je tattoo overdag genoeg ruimte om te kunnen ademen. Draag dus in de genezingsperiode* even geen strakke of schurende kleding over de tattoo.

Tijdens de gehele genezingsperiode* mag je niet in de felle zon komen, onder de zonnebank of in chloorwater zwemmen. Mocht je toch in de zon terecht komen zorg dan dat de tattoo afgedekt is. Als de tattoo genezen is en je wilt (het eerste jaar in ieder geval) in de zon of onder de zonnebank, zorg dan dat je de tattoo goed beschermt. Denk hierbij aan een hoge factor zonnebrandcrème of de juiste zonnebank crème.

Als je huisdieren hebt, pas dan erg op met de haren en likken. Huisdieren zullen uit liefde de ‘wond’ willen likken, sta dit niet toe. Laat ze in de genezingsperiode* ook liever niet bij je in bed slapen. Draag iedere dag een schoon kleding stuk over de tattoo en indien van toepassing verschoon het vervuild geraakte beddengoed. De tattoo kan in de eerste weken afgeven aan kleding en beddengoed. Dit kan er gewoon uit gewassen worden.

Slecht eten, drinken, slapen en alcohol & drugsgebruik verlengen en verslechteren de genezingsperiode*. Aan te raden is om na het laten zetten van de tattoo de eerste paar dagen geen alcohol of drugs te nuttigen.

Bij extreme roodheid, bultjes, zwelling, bloedingen, pus of kleurvermindering ten alle tijden contact opnemen met That’s it tattoo & piercing voor advies.

Na de genezingsperiode* kunnen er altijd veranderingen zijn in de tattoo. Dit kan komen door korstjes die toch te vroeg eraf komen in je slaap, met douchen/afdrogen of door het schuren van kleding. Kom na deze periode gerust langs of neem contact op als dit het geval is. Zo kan het bijgewerkt worden voor het beste eindresultaat. Bijwerken valt onder garantie. Hier staat een periode van 3 maanden voor. Maak je je afspraak na deze 3 maanden zullen de kosten voor eigen rekening zijn.

NAZORG PIERCING

Het is mijn taak om een mooie piercing te zetten, jouw taak om het gezond te houden.

De eerste 12 uur nadat je de piercing hebt laten zetten hoef je er niets mee te doen. Blijf er vooral van af (onze vingers zijn in principe altijd vies). Douche het liefst na deze 12 uren, mocht dit niet lukken zorg dan dat je alle shampoo verwijderd/afspoelt als deze langs/over de piercing is gekomen. Dit geldt uiteraard voor de gehele genezingsperiode. Douche gedurende de gehele genezingsperiode bij voorkeur minimaal 1 x per dag en zorg dat je lijf en handen helemaal schoon zijn, was als laatste de piercing. De piercing zelf mag je NOOIT wassen met gewone zeep. Gebruik hiervoor;

 • Sebamet
 • Dettol foam
 • Unicura
 • Sanex 0%

Beweeg tijdens het wassen de piercing zodat ook de wond ook van binnen wordt gereinigd. BELANGRIJK: Spoel ALLE was emulsie zorgvuldig weg, doe je dit niet kan kan er vuil, pluisjes of haartjes in de emulsie blijven plakken en ten nadelen werken voor de genezing van je piercing. Droog de piercing af met een schoon keukenpapiertje of tissue. Een handdoek is na het afdrogen van je lichaam niet meer ‘schoon’ genoeg voor je piercing. Controleer na iedere wasbeurt of de balletjes nog vastzitten en blijf er daarna van af tot de volgende was beurt.
Buiten de douche om kun je de piercing ook schoonhouden en verzorgen met de Easy Piercing Zoutoplossing. Deze is online te verkrijgen en is op zichzelf een goed middel om enkel te gebruiken tijdens de gehele genezingsperiode. Gebruik absoluut GEEN sterilon, alcohol of peroxide’s.

Bij orale piercings kun je spoelen met een alcohol vrije mondspoeling. Doe dit in ieder geval 2 maal daags en na iedere maaltijd.
Vermijd zuivelproducten, klein korrelig en pittige voedingsmiddelen gedurende de eerste 3 weken.

Tijdens de gehele genezingsperiode is het belangrijk dat je enkel aan de piercings zit tijdens het schoonmaken en dit met schone handen. Draag iedere dag een schoon kledingstuk over de piercing, is het een piercing in de oren draag dan iedere dag een schoon shirt en/of hemd. Dek je piercing om wat voor reden dan ook nooit af met een pleister of gaasje, hij heeft ruimte nodig om te ademen.

Speel niet met de piercing, gun het de rust om te kunnen genezen.
Gedurende de genezingsperiode gelieve chloorzwembaden, sauna’s, zonnebanken en stoombaden vermijden.
Smeer geen crème, zalf of olie op je piercing, let ook erg op met make-up, parfum en haarspray. Dit doet de piercing niet ten goede en verlengt de genezingsperiode.

Als je huisdieren hebt, pas dan erg op met de haren. Laat ze in de genezingsperiode niet bij je in bed slapen.

Verschoon het vervuild geraakte beddengoed iedere dag. Bij oor- en gezicht piercings is het absoluut van belang dat het kussensloop iedere dag wordt verschoont gedurende de eerste 2 weken.

Verwissel in de genezingsperiode niet je sieraad. Haal je sieraad er ook niet uit, dit vertraagd het genezingsproces en kan de wond heropenen. Heb je een probleem met je sieraad/piercing of wil je een ander sieraad kom dan het liefst naar de studio.

Het is normaal dat er tijdens de genezingsperiode:

 • Bloed, beurs gevoel, blauwe plekken of zwellingen ontstaan
 • Roodheid, jeuk of wondvocht ontstaat
 • Het nauwelijks of niet kunnen bewegen van het sieraad (in de eerste 3 weken)
 • Een terugval is in de genezing

Bij iedere extreme vorm van de bovengenoemde symptomen gelieve direct contact op te nemen met That’s it tattoo & piercing.

Bij intieme, orale en tepel piercings is het van groot belang dat je deze piercing gedurende de eerste 3 weken niet betrekt in iedere vorm van seksuele gemeenschap.

Hou er rekening mee dat de menstruatie en iedere andere vorm van hormoonschommelingen invloed kunnen hebben op je piercing. Hierbij kan de piercing extra gevoelig zijn en/of zelfs een beetje wondvocht verliezen. Dit geldt ook na de genezingsperiode.
Voor iedereen geldt dat hoge spanningen en stress ook zeer nadelig op piercings kunnen werken. Dit geldt ook na de genezingsperiode.

Slecht eten, drinken, slapen en alcohol & drugsgebruik verlengen en verslechteren de genezingsperiode. Aan te raden om na het laten zetten van de piercing de eerste paar dagen geen alcohol en of drugs te nuttigen.

Genezingsperioden
Dit is enkel een richtlijn, het kan zijn dat je sneller of langzamer geneest.
Verwijder nooit zelf je sieraad in de genezingsperiode.

 • oorlel 6/9 weken   navel 6/9 maanden
 • kraakbeen oor 3/9 maanden   tepel 3/9 maanden   
 • neus 7/9 weken   micro dermal 2/3 maanden
 • lip 7/9 weken  surface piercings 6-10 maanden
 • wenkbrauw 6/8 weken   fourchette 3/9 maanden
 • nosebridge 9/12 weken  overige genitiale piercings vrouw 2/9 maanden
 • tong 4/6 weken   genitiale piercings man 3/9 maanden

Voor de exacte genezingsperiode van een specifieke intieme piercing informeer ik je graag persoonlijk.

That’s it tattoo & piercing

0630975709
|info@thatsittattoo.nl
DM @thatsit_tattoo